10 alap ékszer

Alap ékszerek minden ékszerdobozba

Ugyanúgy, ahogy a gardróbunkat is megalkotjuk, amiben általában egyetlen nő szekrényéből sem hiányozhatnak az alapvető kombinálható darabok, amelyeket egyetlen fontos pillanatban sem hagyják cserben, úgy egyetlen nő ékszerdobozából sem hiányozhat néhány olyan darab, amelyekkel készen állhat egy váratlan állásinterjúra, egy fontos találkozóra vagy egy családi ünnepségre.

Hogyan lehet hatékonyan összeállítani egy alap ékszerdobozt?

Összpontosítson a minőségre.

Részesítse előnyben a nemesfémekből (ezüst, arany, platina) készült minőségi ékszereket, a bevált gyártóktól és eladóktól. Így elkerülheti a kellemetlen meglepetéseket, a gyors kopást vagy az ékszerek károsodását a gyenge minőségű gyártás következtében, vagy azt, hogy az eladó megbízhatatlansága miatt képtelenség megreklamálni a termékeket.

Összpontosítson az elegáns egyszerűségre.

Az szépség nemcsak az egyszerűségben rejlik, hanem bónuszként a kombinálhatóságban is. Az egyszerűség segít az ékszereit bármilyen ruhával és bármilyen alkalomra kombinálni. Egy állásinterjú vagy egy fontos megbeszélés az ügyféllel eleganciát és nem feltűnő ékszereket igényel. Különleges alkalmakra szánt ékszereinek kisebb ragyogása, az ún. "statement" ékszerek akkor jönnek jól, ha olyan nyakláncra vágyik, amely gyönyörűen kiegészítette a jellegzetes báli ruháját, amit felvehet a barátnője esküvőjére, vagy összhangba hozhatja vele az egyszerű "kis fekete" ruháját.

Kombináljon és hozza létre a saját kollekcióját.

Ha beleszeretett bizonyos ékszerkombinációkba, amelyek gyönyörűen kiegészítik egymást, válasszon hasonló stílust a további ékszerei számára, amelyeket kiválaszt. Saját ékszerkollekciója segít megalkotni a saját stílusát, mert mi sem hangsúlyozza ki jobban az egyéniségét és az eredetiségét, mint ami megkoronázza az outfitet, egy ékszer.

Tehát mi nem hiányozhat egy kis vagy nagy ékszerdobozból?

Egyszerű beszúrós fülbevaló

Ismeri őket. Egy nem feltűnő szépség, ami ragyogóvá teszi az arcát. Ez az örökzöld darab az ékszercsarnokban pontosan annyi figyelmet vonz, amennyire szükség van ahhoz, hogy az arca még mindig fontosabb és jellegzetesebb legyen, mint az ékszer. Minden nőnek alkalmasak bármilyen nappali vagy éjszakai alkalomra, szóval ez egy olyan ékszer, amivel soha nem ronthat el semmit. Gyakorlatilag bármilyen ruházattal és ékszerrel kombinálható. A klasszikus gyémántot cirkóniával, a színes drágaköveket és féldrágaköveket a laboratóriumban létrehozott kövek olcsóbb változatával helyettesítheti, amelyeket ránézésre szinte alig lehet megkülönböztetni a természetes változatoktól. Színes kövek esetében azonban javasoljuk, hogy olyan színű követ válasszon, ami összhangban van a bőre, a haja és a szeme színével, és jól kombinálható a szekrényében található ruhadarabokkal. Ezért, ha csak egy beszúrós fülbevalója van, lehetőség szerint inkább átlátszó követ vagy fehér gyöngyöket válasszon, cirkóniával vagy gyémánttal kombinálva. A kövek mérete egyéni ízlés kérdése, az ilyen típusú fülbevalók univerzális mérete, amely minden nőhöz és arctípushoz illik, a gyémánt esetében körülbelül 0,25 ct, a cirkónia esetében pedig kb. a 3 - 4 mm a súly.

Vásárlás a FÜLBEVALÓK szekcióban

Gyöngy fülbevaló

Ékszer, legenda. De hiszen ismeri... Lány gyöngy fülbevalóval, vagy ennek a kivételes természetes gyöngyszemnek a gyöngyházban való megszületéséről szóló, varázslattal átszőtt történetek... A gyöngyök kiegészítik a nő szépségét, utánozhatatlan ragyogást nyújtanak, ugyanakkor nem feltűnőek, finomak és elegánsak maradnak. Ha az ön ékszerdoboza is valóban csak az alapvető felszereléseket tartalmazza, és nem szeret sok ékszert viselni, akkor a gyöngy fülbevalók nem hiányozhatnak az ékszerdobozából. Remekül illenek munkába, esti randira vagy egy nagy társasági alkalomhoz. A gyöngy fülbevalók többféle színárnyalatban kaphatók, így lehetőség van a bőr tónusának megfelelő kombináció kiválasztására. Válasszon természetes gyöngyöt, és ne azok szintetikus helyettesítőit. Bármennyire is kiváló minőségűek a mesterséges gyöngyök, soha nem fogják elérni a természetes gyöngyök szépségét és fényét, sőt, manapság, hogy az édesvízi gyöngyök széles körben a rendelkezésére állnak, minden nő megtalálja a számára megfelelő típusú, alakú és árkategóriájú gyöngy fülbevalókat. Ha egyszerű beszúrós fülbevalót választ, akkor az univerzális méret, ami minden nőnek illik,  a kb. 6 - 8 mm nagyságú gyöngy.

Vásárlás a GYÖNGY FÜLBEVALÓK szekcióban

Lánc medállal

Szeret hangsúlyosabb kivágást viselni? A megfelelő kiegészítő és díszítés minden dekoltázshoz bármely évszakban a lánc egy egyszerű, kisebb medállal. Az ovális vagy kerek formájú medál finomabb és kevésbé feltűnő benyomást kelt. A lánc univerzális hossza, amelyet általában az ügyfeleknek ajánlunk, 45 cm, ha ön alacsonyabb vagy inkább a szorosabban a nyakhoz simuló láncot részesíti előnyben, akkor választhat rövidebbet is (kb. 40 cm). A lánc köves vagy kő nélküli medállal, vagy egy gyöngy medállal ellátott lánc valóban mindenhez illik, akár blúzt, akár egy topot, vagy egy egyszerű pólót vagy ruhát visel, mindig megfelelő eleganciát kölcsönöz az outfitjének.

Vásárlás a NYAKLÁNCOK szekcióban

Vásárlás a MEDÁLOK szekcióban

Gyöngysor

Egy másik legenda és örök darab, amely a divatszalonokon, a hírességek társadalmi eseményein vagy a politikusok találkozóin készült fotókról kacsint vissza rád. Ha az évszázadokig tartó szépség a megfelelő gondoskodással és választással párosul, a gyöngy nyaklánca nagyon sokáig elkíséri önt az életben. A gyöngy nyaklánc alkalmas bármilyen társasági eseményre vagy üzleti találkozóra. A választás során kiválaszthatja a gyöngy típusát, méretét, a nyaklánc hosszát és a gyöngy színét. Külön cikket talál a gyöngyökről: A gyöngyökről.

A gyöngyből készült nyaklánc megfelelő hossza éppen a nyak szintje alatt, de még mindig a dekoltázs felett van. Örömmel adunk tanácsot a megfelelő hosszúság kiválasztásában üzleteinkben, próbáláskor ideális 45 cm hosszúsággal kezdeni.

Egyszerű karkötő, amelyet gyakran teniszkarkötőnek hívnak, az angol tennis bracelet-ből

Gyakorlati emberi nyelvre lefordítva ez egy vékony, egyszerű és hajlékony karkötő, amelyet gyémántok, cirkóniák, gyöngyök vagy színes kövek díszítenek. Mindennapi használatra szánt darab, ami kiegészíti a bájos megjelenését egy nyári ruhában, de lágyítja és nőies finomságot és eleganciát kölcsönöz egy nadrágkosztümöt viselő menedzser imidzsének is. Stílusától függően választhat egy ezüst karkötőt több medállal vagy egy teljes egészében gyöngy karkötőt. Ha beleszeret az egyszerű karkötőkbe, akkor szintet léphet az alkalmi és díszesebb, ún. "statement" karkötők felé, ami felkelti a figyelmet, és alkalmas a társadalmi eseményekre és a különleges pillanatokra.

Vásárlás a KARKÖTŐK szekcióban

Egyszerű kör fülbevaló

Meglepte önt ez a választás? Divatjamúltnak találja a kör fülbevalókat talál? Hiba. A kör fülbevalók jelentik a kettes számú választást az univerzális és kombinálható outfitek számára a beszúrósak után. Köztes szintet jelent az egyszerű és szinte alig látható beszúrós fülbevalók észrevétlensége és az alkalmi, lógó, ún. "csillár fülbevalók" között, amelyeket általában társaságban viselünk, és időről időre magunkkal visszük a fodrászhoz, aki gyakran különleges alkalmakkor úgy alakítja a frizuránkat, hogy kitűnjön ez a fajta jellegzetes fülbevaló.

A kör fülbevaló minden típusú archoz illik, csak ki kell választani a megfelelő méretű és vastagságú fülbevalót, vagy dönteni kell az egyszerűbb vagy a kövekkel díszített körök között.

 

Vásárlás a FÜLBEVALÓK szekcióban

Lógós, ún. csillár fülbevaló

Igen, ez az, amit a fodrásza is ismer ;-). Nincs jobb ékszer (kivéve talán egy gyöngy nyakláncot) egy koktélruhához. Ezt a fajta fülbevalót minden ünnepi alkalomra használhatja, és igazán lélegzetelállítóan fog kinézni benne. Kezdetben választhat egyszerűbb ezüst vagy arany darabokat gyöngyökkel vagy kövekkel. Ha ez az ékszer beválik önnek, elkezdheti bővíteni a gyűjteményét jellegzetesebb, színesebb és extravagánsabb modellekkel.

 

Vásárlás a FÜLBEVALÓK szekcióban

Jellegeztes, ún. "statement" nyaklánc

 A csillár fülbevalók eljuttattak minket a különleges társadalmi eseményekre alkalmas, alkalmi ékszerek kategóriájába. Esküvők, bálok, ünnepségek, premierek... Hisz ismeri. Néhányan hetente többször, mások ritkábban találják magunkat a társasági eseményeken, de az ilyen pillanatok egyikünket életéből sem maradhatnak ki. Ha belevág a kalandba, amikor is az ékszerdobozát társadalmi eseményekre alkalmas ékszerekkel tölti meg, akkor a csillár fülbevalók után mindenképpen a karakteresebb nyaklánc a második számú választás. Egy ilyen nyaklánc a dekoltázsára vonzza a hipnotizáló tekinteteket. Ezeknek a nyakláncoknak általában hangsúlyosabb a kialakítása, és gyakran jellegzetesebb színekben, vagy a kövek és gyöngyök kombinációjában pompáznak. Mindig vegye figyelembe a ruha és a nyaklánc kombinációját, soha nem szabad "ütniük" egymást. A jellegzetes nyaklánc tündöklővé teheti az egyszerű ruhát még a kevésbé hivatalos alkalmakkor is, például nagy társadalmi eseményeken. A megfelelő nőn, a megfelelő kombinációban, még egy esti pohár bor mellett a barátokkal vagy kollégákkal, farmerrel és egyszerű felsővel vagy pamut pólóval kombinálva sem lesz hivalkodó.

Vásárlás a NYAKLÁNCOK szekcióban

Koktélgyűrű

Emlékszik még a nagyanyáink ékszerdobozának tartalmára, amelyekben gyerekként, visszafojtott lélegzettel fedeztük fel a csillogó titkokat? Az eljegyzési gyűrű és karikagyűrű mellett az ékszerdobozaikban általában volt még legalább egy jellegzetes gyűrű gyönggyel vagy egy központi nagyobb drágakővel díszítve. Ezek az ún. figyelemfelkeltő koktélgyűrűk, amelyek esti eseményekre ideálisak. Egy ilyen jellegzetes gyűrűvel általában már nem lesz szüksége több ékszerre, és nagyszerűen kihasználja egy egyszerű karkötővel vagy beszúrós fülbevalóval kombinálva. Itt azt javasoljuk, hogy vegye figyelembe a gyűrű és a keze méretét. A jellegzetes koktélgyűrű alternatívájaként olyan kombinálható gyűrűszetteket is választhat, amelyeket együtt viselnek egy ujjon, és hasonló hatást keltenek.

Vásárlás a GYŰRŰK szekcióban

Karórák

 A karórák hosszú ideig a férfiak szakterületébe tartoztak. Ma a gyakorlati használat mellett "ékszerként" is alkalmasak, amelyek egy adag profizmust vagy eleganciát kölcsönöznek a megjelenésének. Ideális választás lehet a klasszikus arany vagy ezüst színű karóra. Kezdjen egy kisebb karórával, amelyek alkalmasak a mindennapos viseletre, és fokozatosan bátorkodhat még extravagánsabb és nagyobb darabokat beszerezni, amelyek a sajátos és eredeti stílusának a domináns elemévé válnak.

Vásárlás a KARÓRÁK szekcióban

Ez a választás az alap, amelyet az ékszerdobozának tartalmaznia kell. Mindegyik kategória azonban számos lehetőséget és variációt kínál, így nem kell korlátok közé szorítania magát, és fokozatosan bővítheti a gyűjteményét. Az ékszereknek mindig ki kell egészíteniük a személyiséget, és nem fordítva. Gyűjteménye minden darabjának jól viselhetőnek kell lennie, és boldoggá kell tennie. Kívánunk sok örömet a tőlünk vásárolt ékszer viseléséhez.