A személyes adatok védelme

Adatvédelmi nyilatkozat

Személyes adatainak védelme fontos számunkra. A Sofia Jewelry, s.r.o., Obchodná 53, 811 06 Pozsony, Szlovákia, azonosítószám: 44 708 378, bejegyzett: Járási Bíróság Pozsony I, Vl., betétlapszám: 58031/B részleg: kft. (a továbbiakban: Társaság) társaságban vállaljuk, hogy megvédjük az Ön személyes adatait.

Ebben a dokumentumban információkat talál arról, hogy miért, mikor, hogyan és milyen személyes adatokat dolgozunk fel a Társaságban. Megtalálja a kapcsolatfelvétel módját is, ha bármilyen kérdése merülne fel a személyes adatainak feldolgozásával kapcsolatban.

Bizonyos körülmények között megváltoztathatjuk és frissíthetjük az adatvédelmi nyilatkozatot. Javasoljuk, a saját érdekében mindig ügyeljen arra, hogy naprakész információk álljanak a rendelkezésre.

Vállaljuk, hogy minden intézkedést megteszünk az Ön által megadott személyes adatokkal való visszaélés megakadályozása érdekében. Csak akkor dolgozzuk fel az Ön személyes adatait, ha a személyes adatok feldolgozása jogi címmel rendelkezik.

Milyen személyes adatokat dolgozunk fel?

A következő személyes adatokat dolgozzuk fel:

a)      az azonosító adatokat, amelyek az ügyfél esetében különösen a vezetéknevet és a keresztnevet jelentik;

b)      kapcsolattartási adatokat, amelyek olyan személyes adatokat jelentenek, amelyek lehetővé teszik számunkra a kapcsolatfelvételt, különös tekintettel az e-mail címre, a telefonszámra és a kapcsolattartási címre;

c)       a vásárlásokra vonatkozó adatokat, amelyek különösen az Ön által tőlünk megrendelt vagy megvásárolt árukra és szolgáltatásokra, a fizetésekre és a reklamációkra vonatkozó adatok.

Miért dolgozzuk fel a személyes adatokat, és mi jogosít fel erre?

Tevékenységünk részeként a személyes adatokat különféle célokra és mértékben dolgozzuk fel:

a)      az Ön beleegyezése nélkül a szerződés teljesítése, jogos érdekünk vagy jogi kötelezettség teljesítése miatt, vagy

b)      az Ön beleegyezésével.

Az, hogy milyen feldolgozást hajthatunk végre az Ön hozzájárulása nélkül, attól függ, hogy a feldolgozás milyen célra irányul.

Az érintett személy hozzájárulása

Az érintett személy hozzájárulása alapján a Társaság a személyes adatokat a következő célokból dolgozza fel:

Hűségprogram

A vásárlás után a vásárló csatlakozhat a hűségprogramhoz, ahol ennek a programnak a tagjaként különböző kedvezményekre jogosult a jövőbeni vásárlások és a programban való tagság egyéb előnyei miatt, például információkat kapnak az újdonságokról, a folyamatban lévő promóciókról és a fogyasztói versenyekről. Kártyát állítanak ki az ügyfél számára, amely megerősíti részvételét a hűségprogramban, miközben a kártya nem átruházható. A hűségprogramba való belépéskor az ügyfél szabad, konkrét, informált és egyértelmű hozzájárulást ad személyes adatainak e célú feldolgozásához a vezetéknév, keresztnév, e-mail cím tartományában. Maga a regisztráció kétlépcsős, és megköveteli a látogatótól, hogy erősítse meg e-mail címét az aktiválási e-mailben található linkre kattintva.

A beleegyezés az ügyfél hűségprogramban való tagsága alatt érvényes, és ez a hozzájárulás bármikor visszavonható - minden elküldött információ tartalmaz egy linket a hozzájárulás visszavonására. A hozzájárulás írásban is visszavonható a társaság székhelyének címére küldött levélben, telefonon a társaság forródrótján vagy e-mailben az infohu@sofia.sk címre küldött elektronikus levélben.

Az ügyfél személyes adatainak megadása és feldolgozása elengedhetetlen feltétele a vásárlói programban való tagságnak és a Társaság által nyújtott ügyfélelőnyöknek; amennyiben nem dolgozhatjuk fel a személyes adatait, az az ügyfélprogramban lévő tagság megszűnéséhez vezet.

Fogyasztói verseny

Abban az esetben, ha a Társaság által szervezett fogyasztói versenyre akkor kerül sor, amikor az ügyfél lebonyolítja a vásárlást, miután szabad, konkrét, informált és egyértelmű beleegyezését adta személyes adatainak a verseny megszervezése céljából történő feldolgozásához, az ügyfél részt vesz a versenyen. A személyes adatok között szerepel a vezetéknév, a keresztnév, az e-mail cím és a telefonszám, hogy kapcsolatba léphessünk a verseny nyerteseivel.

A hozzájárulás a verseny végéig érvényes. Az ügyfél korábban, írásban is visszavonhatja a hozzájárulást a társaság székhelyére küldött levélben. Ebben az esetben azonban nem lehet kapcsolatba lépni vele, ha nyer.

Az ügyfél dönthet úgy, hogy a verseny mellett belép a hűségprogramba is, ha még nem tagja annak. Döntése nem érinti a versenyen való részvételt.

Hírek küldése e-mailben (hírlevél, newsletter)

A hírlevélre való feliratkozáskor a www.sofia.sk/hu weboldal látogatója szabad, konkrét, informált és egyértelmű hozzájárulást ad a Társaság híreiről, a folyamatban lévő akciókról és fogyasztói versenyekről szóló információk elküldéséhez és a személyes adatainak e célból történő feldolgozásához a vezetéknév, keresztnév, e-mail cím tartományában. Maga a regisztráció kétlépcsős, és megköveteli, hogy a látogató megerősítse e-mail címét az aktiválási e-mailben található linkre kattintva.

A hozzájárulás 5 évig érvényes, vagy annak visszavonásáig, ami bármikor megtehető - minden elküldött hírlevél tartalmaz egy linket a hozzájárulás visszavonására. A hírlevélről való leiratkozásra írásban is lehetőség van a társaság székhelyére küldött levélben, telefonon a cég forródrótján vagy e-mailben az infohu@sofia.sk e-mail címre küldött levélben.

Feldolgozás a szerződés teljesítése alapján

Áru/szolgáltatás rendelése e-shopon keresztül

Az áruk/szolgáltatások e-shopon keresztül történő megrendelése esetén a Társaság az ügyfél személyes adatait egy adásvételi szerződés alapján dolgozza fel, amelynek megkötését az interneten keresztül hajtották végre (távúton kötött szerződés).

Az ügyfél személyes adatait a vezetéknév, a keresztnév, a cím, a telefonszám és az e-mail cím tartományában dolgozzuk fel.

Az adatokat a szerződés lejártát követően legfeljebb 10 évig dolgozzuk fel, a szabályszerű könyvelés és az adóbevallás teljesítése érdekében.

Ezen személyes adatok átvevői a közvetítői szerződés alapján más társaságok is lehetnek, amelyek biztosítják a szerződés tárgyának tényleges teljesítését.

A küldemény szállítása

Az áru leszállításának szükségessége esetén a Társaság az ügyfél személyes adatait az adásvételi szerződés alapján dolgozza fel, amelynek megkötését az interneten keresztül hajtották végre (távúton kötött szerződés).

Az ügyfél személyes adatait a vezetéknév, a keresztnév, a cím, a telefonszám és az e-mail cím tartományában dolgozzuk fel.

Az adatokat a szállítás kézbesítéséhez szükséges ideig dolgozzuk fel.

Ezen személyes adatok átvevői a közvetítői szerződés alapján más társaságok is lehetnek, amelyek biztosítják a szerződés tárgyának tényleges kézbesítését.

Reklamáció feldolgozása

Ha a vásárló panaszt tesz az árura vagy szolgáltatásra, a Társaság az adásvételi szerződés alapján dolgozza fel az ügyfél személyes adatait.

Az ügyfél személyes adatait a vezetéknév, a keresztnév, a cím, a telefonszám és az e-mail cím tartományában dolgozzuk fel.

Az adatokat a jótállási időszak alatt dolgozzuk fel – általában 2 évig, kivéve, ha másként állapodtak meg a jótállási időszakban vagy meghosszabbították azt.

Ezen személyes adatok átvevői a közvetítői szerződés alapján más társaságok is lehetnek, amelyek biztosítják az adott reklamáció megoldását.

Jogos érdeken alapuló feldolgozás

Kamerarendszer

A Társaság telephelyén tett látogatása során a jogos érdekünk alapján (azaz az Ön beleegyezése nélkül) feldolgozhatjuk a felvételt a kamerarendszerből, amelyen Önt is rögzíthetjük, annak érdekében, hogy megvédjük saját és az Ön tulajdonát, valamint a Társaság és annak környéke körül mozgó személyeket, ami egyúttal jogos érdekünk is.

Erre a célra személyes adatokat legfeljebb 30 napig tárolunk. Önnek joga van kifogást emelni a feldolgozás ellen.

Az ügyféllel való kommunikáció

Ha tőlünk vásárol termékeket vagy szolgáltatásokat, akkor az Ön azonosító adatait és elérhetőségi adatait, valamint a vásárlásának adatait a belső nyilvántartásunk és ellenőrzésünk céljából, valamint a szolgáltatásaink javításának érdekében a jogos érdekünk alapján (az Ön beleegyezése nélkül) tároljuk. Ebben az esetben jogos érdekünk a nyújtott szolgáltatások minőségének javítása, az ügyfél tájékoztatása az adott e-shop új termékeiről és szolgáltatásairól az eladhatóság támogatása érdekében.

Az ügyfél személyes adatait a vezetéknév, a keresztnév, a cím, a telefonszám és az e-mail cím tartományában dolgozzuk fel.

Az adatokat a legutóbbi vásárlástól számított 2 évig dolgozzuk fel.

Ezen személyes adatok átvevői a közvetítői szerződés alapján más társaságok is lehetnek, amelyek biztosítják a marketingkommunikációt a meglévő ügyfelekkel. Önnek joga van kifogást emelni a jogos érdekünk alapján végzett efféle feldolgozás ellen.

Watchdog

Az áru elérhetetlensége esetén regisztrált vásárlóként lehetősége van beállítani az ún. watchdog-ot (őrkutyát) az adott termékre, amelynek célja, hogy a Társaság e-mailt küldjön Önnek arról, ha az áru, amelyre a watchdogot beállította, újra elérhető.

Az ügyfél személyes adatait a vezetéknév, a keresztnév és az e-mail cím tartományában dolgozzuk fel.

Az adatokat legfeljebb 6 hónapig dolgozzuk fel, az Ön által kiválasztott áru elérhetetlenségétől számítva.

Ezen személyes adatok átvevői a közvetítői szerződés alapján más társaságok is lehetnek, amelyek biztosítják a marketingkommunikációt a meglévő ügyfelekkel. Önnek joga van kifogást emelni a jogos érdekünk alapján végzett efféle feldolgozás ellen.

Elhagyott kosár

Abban az esetben, ha Ön, mint regisztrált ügyfél, nem fejezte be a vásárlást, vagy nem fejezte be a fizetést, a Társaság figyelmeztető e-mailt küldhet Önnek a kosár tartalmával.

Az ügyfél személyes adatait a vezetéknév, a keresztnév és az e-mail cím tartományában dolgozzuk fel.

Az adatokat a vásárlás befejezésétől számított legfeljebb 4 hétig dolgozzuk fel.

Ezen személyes adatok átvevői a közvetítői szerződés alapján más társaságok is lehetnek, amelyek biztosítják a marketingkommunikációt a meglévő ügyfelekkel. Önnek joga van kifogást emelni a jogos érdekünk alapján végzett efféle feldolgozás ellen.

Az ügyfél ünnepeinek követése 

Az ügyfél ünnepnapjainak nyomon követése esetén egy marketing tevékenységről van szó, amikor is a Társaság gratulációt, esetleg ajándékot küld Önnek az ünnepe alatt, például kedvezménykupon formájában.

Az ügyfél személyes adatait a vezetéknév, a keresztnév, cím, az e-mail cím, a születési hónap és nap tartományában dolgozzuk fel.

Az adatokat a legutóbbi vásárlástól számított legfeljebb 2 évig dolgozzuk fel.

Ezen személyes adatok átvevői a közvetítői szerződés alapján más társaságok is lehetnek, amelyek biztosítják a marketingkommunikációt a meglévő ügyfelekkel. Önnek joga van kifogást emelni a jogos érdekünk alapján végzett efféle feldolgozás ellen.

Újraaktiválás

Ha regisztrált ügyfélként már hosszabb ideje nem folytat tevékenységet az e-shopban, a Társaság azzal a szándékkal, hogy motiválja Önt az újabb vásárlásra, felveheti Önnel a kapcsolatot, vagy küldhet Önnek egy kódot a következő vásárlásra feljogosító kedvezménnyel.

Az ügyfél személyes adatait a vezetéknév, a keresztnév és az e-mail cím tartományában dolgozzuk fel.

Az adatokat a legutóbbi vásárlástól számított legfeljebb 2 évig dolgozzuk fel.

Ezen személyes adatok átvevői a közvetítői szerződés alapján más társaságok is lehetnek, amelyek biztosítják a marketingkommunikációt a meglévő ügyfelekkel. Önnek joga van kifogást emelni a jogos érdekünk alapján végzett efféle feldolgozás ellen.

Szegmentálás

Az e-shopban vásárolt termékek alapján a Társaság információkat küldhet Önnek hasonló termékekről, mint amelyeket Ön vásárolt.

Az ügyfél személyes adatait a vezetéknév, a keresztnév és az e-mail cím tartományában dolgozzuk fel.

Az adatokat a legutóbbi vásárlástól számított legfeljebb 2 évig dolgozzuk fel.

Ezen személyes adatok átvevői a közvetítői szerződés alapján más társaságok is lehetnek, amelyek biztosítják a marketingkommunikációt a meglévő ügyfelekkel. Önnek joga van kifogást emelni a jogos érdekünk alapján végzett efféle feldolgozás ellen.

Upselling

A kosár tartalma/esetleg az e-shopban korábban megvásárolt áruk alapján a megrendelés teljesítésekor (a fizetési folyamat során) láthatja a Társaság által további vásárláshoz ajánlott árukat.

Az ügyfél személyes adatait a vezetéknév, a keresztnév és az e-mail cím tartományában dolgozzuk fel.

Az adatokat a legutóbbi vásárlástól számított legfeljebb 2 évig dolgozzuk fel.

Ezen személyes adatok átvevői a közvetítői szerződés alapján más társaságok is lehetnek, amelyek biztosítják a marketingkommunikációt a meglévő ügyfelekkel. Önnek joga van kifogást emelni a jogos érdekünk alapján végzett efféle feldolgozás ellen.

Feldolgozás a jogi kötelezettségek teljesítése alapján

A Társaságnak eleget kell tennie bizonyos törvényi kötelezettségeknek. Ha éppen ezért dolgozzuk fel a személyes adatait, akkor nem kell megszereznünk az Ön beleegyezését az ilyen feldolgozáshoz. Ezen a jogalapon dolgozzuk fel az Ön azonosítási, kapcsolattartási és vásárlási adatait, különös tekintettel a következő törvényekre:

  • Tt. 250/2007. sz. fogyasztóvédelmi törvény a későbbi módosítások értelmében
  • Tt. 222/2004 sz. törvény a hozzáadott értékadóról a későbbi módosítások értelmében
  • Tt. 431/2002 sz. törvény a könyvelésről a későbbi módosítások értelmében

A személyes adatokat e célból 10 évig dolgozzuk fel.

Milyen jogai vannak a személyes adatok feldolgozásakor?

Ahogyan nekünk is vannak jogaink és kötelezettségeink az Ön személyes adatainak feldolgozása során, úgy Önnek is vannak bizonyos jogai személyes adatainak feldolgozása során. Ezek a jogok a következők:

Hozzáférési jog

Lényegében joga van tudni, hogy milyen adatokat dolgozunk fel Önről, milyen célból, meddig, honnan szerezzük meg a személyes adatait, kinek adjuk el, kik dolgozzák fel rajtunk kívül és milyen további jogai vannak a személyes adatainak feldolgozásával kapcsolatban. Mindezt megtudhatja ebben a dokumentumban. Ha azonban nem biztos abban, hogy mely személyes adatokat dolgozunk fel Önről, akkor megkérhet minket annak megerősítésére, hogy az Önre vonatkozó személyes adatokat feldolgozzuk-e vagy sem, amennyiben igen, akkor joga van hozzáférni ezekhez a személyes adatokhoz. A hozzáférési jog részeként kérheti tőlünk a feldolgozott személyes adatok másolatát, míg az első példányt ingyenesen, a következő példányt pedig díj ellenében biztosítjuk.

A helyesbítés joga

Ha úgy találja, hogy az Önről feldolgozott személyes adatok pontatlanok vagy hiányosak, akkor jogában áll, hogy azokat indokolatlan késedelem nélkül kijavítsuk vagy kiegészítsük.

Törlési jog

Bizonyos esetekben joga van személyes adatainak törlésére. Indokolatlan késedelem nélkül töröljük a személyes adatait, ha a következő okok bármelyike teljesül:

  • már nincs szükségünk az Ön személyes adataira azokra a célokra, amelyekre azokat feldolgoztuk;
  • visszavonja hozzájárulását a személyes adatok feldolgozásához, amelyek olyan adatok, amelyek feldolgozásához az Ön beleegyezése szükséges, és ugyanakkor nincs más okunk arra, hogy ezeket az adatokat továbbra is feldolgozzuk;

  • élni fog azzal a jogával, hogy kifogást emeljen a személyes adatok felldolgozása ellen, amelyeket jogos érdekeink alapján dolgozunk fel, és azt tapasztaljuk, hogy már nincsenek olyan jogos érdekeink, amelyek indokolttá tennék az ilyen feldolgozást.
  • úgy gondolja, hogy a személyes adatok általunk végzett feldolgozása már nem felel meg az általánosan kötelező előírásoknak.

De kérjük, ne feledje, hogy ha az egyik okról is legyen szó, az nem azt jelenti, hogy azonnal töröljük az összes személyes adatot. Ez a jog nem érvényes, ha személyes adatainak feldolgozása továbbra is szükséges jogi kötelezettségünk teljesítéséhez, illetve jogi igényeink megállapításához, érvényesítéséhez vagy védelméhez.

A feldolgozás korlátozásának joga

Bizonyos esetekben a törléshez való jog mellett gyakorolhatja a személyes adatok feldolgozásának korlátozására vonatkozó jogot is. Ez a jog bizonyos esetekben lehetővé teszi, hogy kérje személyes adatainak megjelölését, és hogy ezen adatokon ne végezzenek további feldolgozási műveleteket – ebben az esetben azonban nem örökre (mint a törlési jog esetében), hanem korlátozott ideig.

Átruházási jog

Önnek joga van megszerezni tőlünk minden olyan személyes adatot, amelyet Ön a rendelkezésünkre bocsátott, és amelyet az Ön beleegyezése és a szerződés teljesítése alapján dolgozunk fel. Személyes adatait strukturált, általánosan használt és géppel olvasható formátumban juttatjuk el Önhöz. Annak érdekében, hogy az Ön kérésére könnyen továbbíthassunk adatokat, csak elektronikus adatbázisunkban, automatikusan feldolgozható adatokról lehet szó.

A feldolgozással szembeni kifogás joga

Önnek joga van kifogást emelni a személyes adatok feldolgozása ellen, amely jogos érdekünkben történik. A marketing tevékenységeket illetően további feltételek nélkül leállítjuk az Ön személyes adatainak feldolgozását; más esetekben ezt akkor tesszük meg, ha nem lesz más kényszerítő és feljogosító okunk az efféle feldolgozás folytatására.

Panasz benyújtásához való jog

Jogainak fenti módon történő gyakorlása nem érinti az illetékes hatósághoz benyújtott panaszt. Ön gyakorolhatja ezt a jogot, különösen abban az esetben, ha úgy gondolja, hogy az Ön személyes adatait illetéktelenül vagy az általánosan kötelező jogi előírásokkal ellentétesen kezeljük. Panaszt nyújthat be a személyes adatok általunk végzett feldolgozása ellen az Adatvédelmi Hatóságnál, amely a Hraničná 12, 820 07 Bratislava, Szlovákia címen található.

Hogyan lehetséges az egyes jogok gyakorlása?

Az Ön személyes adatainak feldolgozásával kapcsolatos minden kérdésben, legyen szó információkérésről, jog gyakorlásáról, panasztételről vagy bármilyen más jellegű kérelemről, kapcsolatba léphet a Társaság által felhatalmazott, adatvédelemért felelős személlyel.

Indokolatlan késedelem nélkül, de legfeljebb egy hónapon belül feldolgozzuk kérését. Kivételes esetekben, különösen az Ön kérésének összetettsége miatt, jogosultak vagyunk további két hónappal meghosszabbítani ezt az időszakot. Természetesen tájékoztatni fogjuk Önt egy ilyen lehetséges meghosszabbításról és annak indoklásáról.

A személyes adatok védelméért felelős személy

Azzal a felelős személlyel, aki rendelkezésére áll a személyes adatainak kezelésével kapcsolatos minden kérdésben, felveheti a kapcsolatot a gdpr@sofia.sk e-mail címen.