Visszaküldés és csere

Visszaküldés és csere

A szállítmány kézhezvételétől számított 30 nap áll a rendelkezésére az áru cseréjére (nem vonatkozik azokra az árukra, amelyeket november 1-jétől vásároltak, ahol a csereidő meghosszabbodik).

Küldje el nekünk az árut a vásárlási bizonylattal és a kitöltött kísérő dokumentummal együtt (a táskát, a tanúsítványt és a garancialevelet nem kell elküldeni, a többszörös szállítással csak elértéktelenednek) egy biztosított levélben postán a következő címre:

SOFIA
Čajkovského 4
811 04 Bratislava
Slovakia

A megadott címre küldött cseréket 10 munkanapon belül feldolgozzuk.

A küldemény átvételéről nem tájékoztatjuk az ügyfeleket (javasoljuk a küldemény nyomon követését a csomagkövetési szám alapján). Értesítő e-mailt kap, amikor elküldjük a csomagot. Nem vagyunk felelősek a küldemény kézbesítésének elmulasztásáért, valamint a küldemény átvételének elmulasztásáért a tárolt szállítmányra vonatkozó értesítés kézbesítésének hiánya miatt. Amennyiben úgy találta, hogy a küldemény a postán van tárolva, kérjük, mielőbb lépjen velünk kapcsolatba, és küldje el a küldemény előkészített szállítási számát.

Kivételt képeznek a szerződéstől való elállás lehetősége alól a kifejezetten egy fogyasztónak szánt termékek. Ez lehet például egy ékszer, amelyet valamilyen módon módosítanak az ügyfél számára - például gravírozással, a szokványos méret, szélesség stb. beállításával. Az ilyen termékeket egyértelműen csak egy adott vásárlónak szánják, ezért az ügyfél nem tudja azokat kicserélni.

Ha valamelyik üzletünkben szeretné kicserélni a megvásárolt ékszereket, kérjük, értesítsen minket az INFOVONALON a +421903 93 93 93 telefonszámon vagy az infohu@sofia.sk címen. Megbeszéljük a cserét az adott üzlettel. Előfordulhat, hogy a SOFIA e-shopban kínált ékszerek a boltokban nem elérhetőek. Ezért inkább ellenőrizzük az új ékszerek elérhetőségét.

Az akciós termékek esetében az akció leteltét követően a vásárló elveszíti a kedvezményhez való jogát.

A termékcserére vonatkozó kísérő dokumentum letölthető: ITT (csatolni kell a szállítmányhoz, akár nyomtatott, akár kézzel írt!)

Felhívjuk figyelmét arra is, hogy nem javasoljuk a Pandora ékszerek Pandora dobozokban történő tárolását (a ragasztó hatására az ékszerek gyorsan oxidálódnak) - ideális, ha az ékszereket műanyag zacskóban tároljuk, és közvetlenül karácsony előtt helyezzük a dobozba.

 

Termék visszaküldése

A visszaküldés a küldemény megérkezésétől számított 14 napon belül lehetséges.

A termék visszaküldését úgy igényelheti, hogy a terméket a vásárlási bizonylattal és a kitöltött kísérő dokumentummal együtt visszaküldi a címünkre (nem az üzletekben). Küldje el a terméket egy biztosított levélben postán keresztül a fenti címre, kísérőlevéllel együtt, feltüntetve a számlaszámát is. Ha a megrendelést online kártyás fizetéssel térítette meg, akkor a pénzt csak közvetlenül a fizető számlájára lehet visszaküldeni.

A küldemény átvételéről nem tájékoztatjuk az ügyfeleket (javasoljuk a küldemény nyomon követését a csomagkövetési szám alapján).

Több ékszer vásárlásához kötött promóciók (3 + 1 ingyenes, 4 + 1 ingyenes, 1 + 1 féláron stb.) esetén is lehetőség van a termék visszaküldésére, ha a teljes megrendelést visszaküldi.

A Tt. 102/2014. sz. a 10 § 4. bek szerint a fogyasztó felelős a termék értékének csökkenéséért, ami a termékkel való olyan kezelés következtében keletkezett, ami meghaladja a termék jellemzőinek és funkcionalitásának megállapításához szükséges bánásmód körét. A vásárlónak joga van az áru átvételét követően, a szerződéstől való elállási határidőn belül, a terméket kicsomagolni és az terméket hasonló módon kipróbálni, mint általában a hagyományos áruházakban történő vásárláskor, azaz letesztelni a terméket az áru alapvető tulajdonságainak és funkcionalitásának meghatározásához. Ha a termék elhasználódása meghaladja a termék szokásos tesztelésének jegyeit, ill. kopás vagy sérülés jeleit mutatja, az eladó csökkentheti az ezekért a termékekért visszatérítendő összeget.

Kivételt képeznek a szerződéstől való elállás lehetősége alól a kifejezetten egy fogyasztónak szánt termékek. Ez lehet például egy ékszer, amelyet valamilyen módon módosítanak az ügyfél számára - például gravírozással, a szokványos méret, szélesség stb. beállításával. Az ilyen termékeket egyértelműen csak egy adott vásárlónak szánják, ezért az ügyfél nem tudja azokat visszaküldeni.

A személyes átvételű, közvetlenül az üzletben fizetett megrendeléseket csak abban az üzletben lehet visszaküldeni, ahol átvette. Visszaküldés előtt előzetesen fel kell venni velünk a kapcsolatot az infohu@sofia.sk e-mail címen, és meg kell adni a megrendelés számát.

A visszaküldésre vonatkozó kísérő dokumentum letölthető: ITT (csatolni kell a szállítmányhoz, akár nyomtatott, akár kézzel írt!)