Az eljegyzési gyűrűkről

Az eljegyzés napja mindkét fél számára felejthetetlen kell legyen. Az életük új szakaszába lépnek, és ezért az eljegyzési gyűrű, ennek az eseménynek az ékköve, nem csak egy hétköznapi ajándék.

Ezért összekészítettünk néhány hasznos információt önöknek, kedves uraim, amelyek segítenek a kiválasztásban.

Szimbolika

Az eljegyzési gyűrű a szerelmük kézzelfogható szimbóluma. Bármely gyűrű eljegyzési gyűrűnek tekinthető. Azonban még mindig a gyémánttal díszített aranygyűrűk vannak az élen. A gyémánt, a legkeményebb és legtartósabb ásvány, a hosszan tartó szerelmet szimbolizálja.

Ha kimondja a várva várt IGENT, helyezze fel a gyűrűt a bal kezének gyűrűsujjára. Ez ugyanis közelebb van a szívéhez.

Meglepetés lesz?

prekvapenie

Mielőtt belevágna a kiválasztásba, tisztázzák, hogy meg akarja-e lepni a barátnőjét, vagy inkább együtt mennek eljegyzési gyűrűt vásárolni. Mindkét lehetőség jó választás lehet. Néhány nő hálás lesz azért, hogy pontosan az ízlésének megfelelően választhatja ki a gyűrűt. De még akkor is, ha úgy dönt, hogy rábízza a választást, mégis válasszon neki egy apró ajándékot, és lepje meg őt a legszebb pillanatban egy olyan ékszerrel, amely harmonizálni fog az eljegyzési gyűrűjével. Mégsem akar üres kézzel letérdelni elé.

A karikagyűrűvel együtt fogja viselni?

Néhány nő az esküvő után elteszi az eljegyzési gyűrűt, és a karikagyűrűvel helyettesíti, mások áthelyezik a jobb kezükre. Nagyon népszerű a karikagyűrű együttes viselése az eljegyzési gyűrűvel. Szeretné, ha ez a két darab tökéletes kombinációt hozna létre? Gondoljon erre már a kiválasztás során is. Ideális egy egyenes gyűrű egy kiemelkedő központi kővel. A hullámos vagy a V-alakú eljegyzési gyűrűk figyelemfelkeltőek, de nehéz őket összhangba hozni a karikagyűrűvel.

kombinacia-obrucka1kombinacia-obrucka2kombinacia-obrucka3kombinacia-obrucka4

Mennyibe fog kerülni?

Az ár számos tényezőtől függ: a felhasznált fém mennyiségétől és fajtájától, a kő típusától és csiszolásától, a foglalattól és összességében a feldolgozástól.

Cirkóniával díszített ezüst gyűrűt 5 000 Ft-tól 25 000 Ft-ig terjedő összegben talál nálunk.

A cirkóniás aranygyűrűk ára 40 000 Ft és 100 000 Ft között mozog. A cirkónia a gyémánt remek, megfizethetőbb alternatívája. Abban az esetben is nyúlhat ez után a típus után, ha a kedvese a nagyobb és hangsúlyosab darabokat kedveli.

Gyémánttal díszített aranygyűrűt körülbelül 65 000 Ft-tól vásárolhat. Az ár természetesen függ a gyémánt méretétől és számától, és akár a több ezer eurót is elérheti.

Népszerű anyagok

foto snubak

A leggyakrabban használt anyag a 14 vagy 18 kt arany. Népszerű a fehér-, de a klasszikus sárga arany is. De ne feledkezzen meg a finom rosegoldról sem. Arról, hogy miért olyan népszerű az arany, többet megtudhat a cikkünkből: Fedezze fel az arany varázsát. Ha prémium darabra vágyik, nyúljon a platina után. Az igazi szerelmet azonban nem a gyűrű árában mérik. Alacsonyabb költségvetés mellett is szép darabokat talál, például ezüstből, ragyogó cirkóniákkal.

A legtöbb nő klasszikus gyémántra vágyik, ezért ha többet szeretne megtudni, olvassa el A gyémántokról szóló cikkünket. A cirkóniának nagyon hasonló optikai tulajdonságai vannak, mint a gyémántnak - ez eddig a gyémánt legtökéletesebb, megfizethetőbb alternatívája. Az elmúlt években egyre inkább előtérbe kerültek az olyan színes drágakövek, mint a zafír, a smaragd és a rubin.

Az eljegyzési gyűrűk stílusai

A stílust főleg a hölgy ízléséhez igazítsa. Gondoljon a kedvenc fémjének színére, a gyűrű alakjára és a díszítésére.

solitaire

Solitare - klasszikus és egyszerű. Sima karikagyűrűbe foglalt kő. Alkalmas a minimalizmus és az egyszerű vonalak szerelmeseinek.

pave solitaire

Pavé solitare – apró csillogó kövekkel és egy nagyobb központi kővel díszített karikagyűrű. Olyan nők számára, akik szeretik a csillogó ékszereket.

cluster-solitaire

Cluster solitare - ennél a típusnál több kisebb követ helyeznek egy csoportba. Ezáltal a nagyobb kő hatását teremtik meg, alacsonyabb áron.

halo

Halo - a központi követ az apró kövekből létrehozott, ún. glória veszi körül, amely optikailag nagyítja. Ez növeli a gyűrű fényét és vonzerejét.

3-kamene

Három kő – Alliance gyűrű - múlt, jelen és jövő, ezt is rejtheti a mágikus 3-as szám.

A kőfoglalatok típusai

krapne

Karmos

A legnépszerűbb típus. A kő a foglalatban van rögzítve, amelyben az ún. apró karmok tartják. Ezek lehetővé teszik, hogy a legnagyobb mennyiségű fény jusson el a kőhöz, ami tovább fokozza a csillogást. Általában 4 – 6 karmos foglalatok vannak. A karmok hajlamosabbak beleakadni a hajba vagy a ruhába, ezért vigyázni kell, nehogy elveszítse a követ.

bezelBezel (Tokos)

A követ az egész kerülete mentén egy fém perem veszi körül. Ez megvédi a kieséstől és a sérülésektől. Ez a beágyazás korlátozza a fény hozzáférését a kőhöz, ezáltal csökkentve annak ragyogását.

pavePavé

A kis kövek szorosan egymás mellett helyezkednek el, és apró fémgolyókkal vannak rögzítve. Előnye, hogy csodálatos csillogást kap a kisebb kövek segítségével, amelyek a ragyogásukkal egy nagyobb szoliterrel válnak egyenlővé, sokkal alacsonyabb áron. A szennyeződések azonban könnyen felhalmozódnak a kövek körüli területen, ezért rendszeres karbantartásra van szükség.