A gyermek fülbevalók típusai

A gyermek fülbevalók gyártása során a biztonság mellett nagy figyelmet szentelnek a fülbevalók bekapcsolásának funkcionalitására is.
A következő típusú gyermek zárszerkezetek közül választhatunk:

Brezúra

A brezúra típusú zárszerkezet az ékszer elején található. A fülbevaló díszén egy hurok található, amibe a brezúra mozgó része van rögzítve. Ez a fülbevaló díszének hátsó részéhez van rögzítve. Ugyanakkor a brezúra megfelelő rúgózása mellett a fülbevaló szilárdan rögzítve van, és így ellenáll az esetleges elvesztésnek. A zárszerkezet azonban törékeny, ezért óvatosnak kell lenni, különösen az első bekapcsoláskor.

A gyermek ékszerek szempontjából ez a típusú zárszerkezet a legalkalmasabb már a születéstől kezdve. A brezúra a gyermekeknek való fülbevalókon már a legkisebb lányok esetében is használható, és a fül méretétől függően iskoláskorig (általában legalább a lányok 6-8 éves koráig) használható.

Ajánlott életkor: 3 hónapos kortól 3 éves korig.

Patent

A zárszerkezet a fülbevaló hátulján található, és egy patenttel van felszerelve, amely bezárja a fülbevalót, és megakadályozza annak kinyílását és elvesztését. Általában ezt a zárszerkezetet használják leggyakrabban a fülbevalóknál. Nagyobb lányok számára alkalmas.

Nagyon egyszerű bekapcsolás, aminek előnye az egyszerű használat, a biztonság viselés közben, biztonság a spontán kiesés ellen és az esztétikai benyomás.
A patent súlya nehezebb lehet, mint a brezúra, így az ár is valamivel magasabb lehet. Nem alkalmas a legkisebb gyermekek számára.

Ajánlott életkor: 5 éves kortól 12 éves korig (a fül méretétől függően még hosszabb ideig is).

Menetes stekker

A fülbevaló szárán egy menet található, amire a lufi alakú zárszerkezetet kell rácsavarni. Ez nagyon jó ellenállást biztosít a fülbevaló elvesztésével szemben. Az ezzel a rögzítéssel ellátott fülbevalók nagyon biztonságosak, és szinte lehetetlen elveszíteni őket. A csavaros bekapcsolás miatt egy kicsivel nehezebb felhelyezni őket (a patenthez vagy a brezúrához képest). További apró hátránya, hogy a szennyeződés (szappan, krém) bekerülhet a zárszerkezetbe, ezért rendszeresen meg kell tisztítani a fülbevalót.

Ajánlott életkor: 6 hónapos kortól 12 éves korig (a fülbevaló formájától, a szár hosszától és a fül méretétől függően ezek a fülbevalók még hosszabb ideig használhatók).